17.4.18

DUDU PANGANANE REANG

Lagi enak ngangon kebo Wa Dulsakim ketekan Tamu Agung, batur beragan waktu sekolah madrasah sing sukses kerja ning Jakarta. arane Madamin sing dadi Pengusaha Rongsokan.

Madamin : "Kim!! kebone di kandang dipit. ayu melu reang, mangan awan sing enak. sepengene sira milia dewek, arep ning kentaki, ning mikdonal, atawa setarbuk. los milia restoran sing jare sira paling enak lan paling larang. reang sing bayar, sebab reang due utang nyawa karo sira. lamon dudu sira sing nulung waktu bakbakan ning kali, mungkin reang wis dadi batang."

Dulsakim : "Min, kuen mah dudu panganane reang, terus reang bli biasa mangan ning tempat mewah sing ana aturane. reang biasa mangan sing bungkuse godong, malah kesukane reang cukup klepon gaweane mbok tuane sira. batin reang wis ngerasa luwih cukup mangan panganane wong tua. nanging masih bisa nyisih aken setitik rejeki kanggo batur, tangga lan sedulur sing butuh aken. percuma mangan enak tapi ora kelingan ning sedulur sing lagi blenak, bener ora min?"

Madamin : "Iya bener pisan Kim."

Dulsakim : "Ejaken wong sejen bae, bokat sira arep mai reang menteane bae, arep tek bagi-bagi aken kanggo sedulur sing butuh aken ning Dermayu."

Madamin : "Siap Wa..!!"

*Tulisan : Wa Dulsakim*
Posted on by Indramayu Top in