17.4.18

LOWONGAN KERJA TOKO DONAT

Ning salah sewijine dina, Kang Klawer luruh kerjaan, muter-muter tiap pabrik lan toko, jawabane pada kabeh. "LAKA LOWONGAN". wis pegel muter-muter, akhire ana toko sing mbutuhaken karyawan, sebab ning arep tokoe ana tulisan "DIBUTUHKAN KARYAWAN". bari rada ragu lan rada watir ditolak, akhire nyoba ngajuaken lamaran ning toko mau.

Kang Klawer : "Pak, kita pengen ngajuaken lamaran kerja ning kene, ana lowongan belih pa?"

Pemilik Toko : "ooh, iya mas, ning kene lagi butuh karyawan akeh, tapi khusus wong lanang"

Kang Klawer : "kebeneran pak, kitae lanang" bari nyodoraken map kang isie berkas-berkas persyaratan.

Setelah Pemilik Toko mau, neliti berkas-berkase Kang Klawer

Pemilik Toko : "Ya wis, sampeyan ditrima kerja ning kene, tapi kone aja males, kerjae sing rajin ya!"

Kang Klawer : "Iya pa, terus kerjae kapan pak?"

Pemilik Toko : "Sampeyan wis siap kerja?"

Kang Klawer : "Siap pak"

Pemilik Toko : "Ya wis, sekien sampeyan bisa langsung kerja"

Kang Klawer : "Sing bener Pak?"

Pemilik Toko : "Bener".

Kang Klawer : "Alhamdulillah, kerjae apa pak?"

Pemilik Toko : "Kerjae gampang, bli pegel, sampeyan tinggal dodok bae"

Kang Klawer : "Sing dikerjai apa kuh pak?"

Pemilik Toko : "Mbolongi donat, kah ning bagian nyetak donat, donat kan asale bunder kaya bolu, durung bolong, tugase sampeyan, dodok ning korsi parek mesin oven, terus tinggal celanae sampean diplorodaken, baka donat wis mateng metu sing oven, tinggal dibolongi bae karo ANUE sampeyan."

Kang Klawer : "\$%*&#@"

*Tulisan : Siska Aulia Putri*
Posted on by Indramayu Top in